Acupunctuur

Acupunctuur naalden
Accupunctuur naaldjes
acupunctuur meridianen

Naaldjes

De bekendste vorm van acupunctuur is de behandeling met dunne steriele naaldjes. Ik plaats deze op bepaalde acupunctuurpunten in je lichaam, die zich bevinden op de meridianen. Meridianen zijn kanalen in je lichaam waarlangs de energie circuleert. Door de manier waarop de naald wordt aangebracht, beïnvloed ik de energiestroom van die meridiaan. Zo stuur ik de energiestromen in je lichaam, waardoor:

  • een betere doorstroom van energie ontstaat
  • een blokkade verdwijnt
  • de hoeveelheid en kwaliteit van energie toeneemt

Zo begint alles in jouw lichaam weer te stromen. Belangrijk om te weten is dat acupunctuur niet pijnlijk is. Het aanprikken kun je even voelen, maar je voelt de naaldjes niet.

Dat is fijn want ze blijven ongeveer een half uurtje zitten. Je mag lekker even rusten onder warme lampen. Zo wordt een behandeling ook een relaxmomentje voor jezelf.

Elektro-acupunctuur

elektroacupunctuur kleur
elektroacupunctuur
elektroacupuntuur rug

Een uitbreiding van de ‘gewone’ acupunctuur is elektro-acupunctuur. Daarbij zet ik zachte stroompjes op de naaldjes. Afhankelijk van het gewenste effect zijn hoge, lage frequenties of afwisseling nodig. Het geeft een licht kloppend of een diep trillend gevoel. Bij klachten als pijn, incontinentie en depressie kan hiermee het effect van acupunctuur versterkt worden.

Oor acupunctuur

ooracupunctuur punten
ooracupunctuur
ooracupunctuur verblijf

Wist je dat je hele lichaam in je oor zit?

Een derde manier die ik gebruik is oor acupunctuur. Je hele lichaam is terug te vinden in je oor. Ieder plekje staat voor een bepaald orgaan of bijvoorbeeld je ruggengraat.

Bij deze behandeling plaats ik naaldjes in je oor op die specifieke plaatsen. Ook kan ik met kleine naaldjes in je oor de behandeling versterken, zogenoemde verblijfsnaaldjes die een week kunnen blijven zitten.

Ik zet deze methode vaak in bij verschillende verslavingen, zoals stoppen met roken. Ook bij veel stress en traumaverwerking kan dit vooral veel rust geven.

Behandelingen Acupunctuur Ingrid, Breda