5 jaar Acupunctuur Ingrid

Een mooi moment om even terug te blikken op de afgelopen jaren.

5 jaar geleden behaalde ik mijn diploma Traditionele Chinese Geneeskunde met de richting Acupunctuur. Met een mooi diploma op zak begon de reis van mijn eigen onderneming.

Op 1 oktober 2018 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel (KvK) en Acupunctuur Ingrid was geboren.


Wat was dat spannend in het begin, hoe doe je dat een bedrijf opzetten?

Eerst starten met familie en kennissen, op de slaapkamer bij ons thuis, met een koffertje naar de mensen thuis. Later bij een andere praktijk meegewerkt. Veel bijscholingen gevolgd in Traditionele Chinese Geneeskunde om meer vertrouwen te krijgen dat mijn behandelingen juist zijn. Maar ook in het ontwikkelen van mijzelf.

Ik begon aan netwerkbijeenkomsten met fijne andere ondernemers om samen te leren “hoe doe je dat nu een bedrijf runnen?”. Visitekaartjes, logo, boekhouding, vertellen wat voor moois je te bieden hebt.


Grootste uitdaging

Mijzelf zichtbaar maken was voor mij de grootse uitdaging. Wat vond ik het eng om op sociale media mijzelf te laten zien. Een website te maken met foto’s van mijzelf. Door mijzelf steeds uit te dagen en ondersteund door veel lieve mensen om mij heen, heb ik zelfvertrouwen gekregen en ging mijn praktijk groeien.


Tijd voor groei

Toen kwam het Corona-jaar waarin ik mijn werk niet mocht doen. Die tijd heb ik gebruikt om mijn doelen voor de komende jaren uit te werken. Het werd duidelijk dat ik graag mijn eigen praktijkruimte wilde en een professionele omgeving nodig had. Toen ik dat voor ogen had, ging het plots heel snel. Een maand later had ik een mooie ruimte in de Kloosterlaan 172 in Breda. Op het terrein van de oude koepelgevangenis, een hele bijzondere plek waar we met een heleboel andere zorgaanbieders in een gebouw zitten.

Al snel begon mijn praktijk te groeien. Na een jaar was het tijd om wat meer ruimte in te nemen om verder te kunnen groeien. Inmiddels heb ik een dubbele kamer, een spreekkamer en een behandelkamer. En de mensen die bij mij geweest zijn, weten dat ik heel veel plantjes om mij heen heb staan. Een levendige praktijk die blijft groeien.


Genieten van veranderingen en dankbaar

Er zijn al veel mensen geweest om te leren over hun eigen lichaam en te leren begrijpen wat men kan doen om gezonder en fijner door het leven te kunnen. Ik geniet er enorm van als ik ze zie veranderen. Dat ik mag bijsturen met Acupunctuur naaldjes, Qi massage, Cupping, voedingsadviezen en mooie gesprekken. Ik ben zo dankbaar dat ik de kennis heb gekregen en dit kan doorgeven.

Ik ben enorm dankbaar voor al jullie steun, vriendschappen en het vertrouwen van jullie in mij.

Op naar een nieuw jaar vol mooie nieuwe ontmoetingen en magische momenten.

Liefs Ingrid