Blue Monday

De meest deprimerende dag van het jaar.

Veel mensen voelen zich vandaag op Blue Monday (de derde maandag in januari) het meest neerslachtig, weemoedig of treurig. Alle feestdag zijn geweest, het normale leven moet weer opgepakt worden. Het is nog zo lang donker en het voorjaar duurt nog erg lang.

Als we naar de natuur kijken is is deze ook in rust, het is stil. Veel dieren zitten in een winterslaap, die energie voelen wij nu ook. Het is de tijd om met je energie naar binnen te keren, eens te kijken hoe het van binnen met je gaat. Misschien ontdek je dat je niet blij bent met je werk, in je relatie loopt het stroef, zijn er situaties waardoor jij depressief word. Ook angsten zijn op dit moment vaak aanwezig. Dit is heel normaal en niets om je voor te schamen.

In de Chinese geneeskunde zeggen we dan ook dat we nu in het element Water zitten. En het water kan soms ook diep en donker zijn. We zijn ons in alle rust aan het voorbereiden om straks als het voorjaar begint, ons Hout element te laten groeien en bloeien. Dan komt de energie terug om ons weer te laten zien, nieuwe plannen uit te voeren.

Heb je het nu erg zwaar, kan je overwegen om eens acupunctuur afspraak te maken. Ik kan je helpen je Water element sterker te maken. Je zult merken dat je fitter word, minder emotioneel, rustiger in je buik en hoofd, en een blijer gevoel van binnen te hebben. Hierdoor slaap je beter, smaakt je eten weer, en ziet het leven er weer vrolijker uit.

Ik gun het jou zo.