#handsonwinterchallenge

PFFF Met z’n allen thuis, ik word nu al gek!

Herken je dat, je bent sneller geïrriteerd, erg moe, het gevoel nergens meer aan toe te komen, hoofdpijn en buikklachten. Dat is de stress die in je lijf gaat zitten.

Gelukkig biedt de Traditionele Chinese Geneeskunde eenvoudige tips die je zelf kunt toepassen om je weer fitter en energieker te voelen.

Drie mijlen verder lopen.

In het oude Chinese leger was het gebruikelijk bepaalde acupunctuurpunten te stimuleren zodat de soldaten de lange afstanden per voet konden afleggen. Nu wij stress ervaren kunnen deze punten ons helpen om rustiger te worden en door te gaan.

De punten bevinden zich op de arm en op het been en hebben vrijwel dezelfde naam: Arm-3-mijlenpunt en Been-3-mijlenpunt. (zie foto)

Het verhaal gaat dat elk punt je de energie geeft om drie mijl verder te lopen …

Versterkend effect

Om de kracht van bovenstaande punten te versterken, is het verstandig ook een ander punt te masseren: het derde punt van de Levermeridiaan. (zie foto)

Door deze drie punten (op arm, been en voet zowel links als rechts) elke ochtend en avond twee minuten met zachte ronddraaiende bewegingen te masseren.Zo merk je al snel dat je je energieker gaat voelen.

Veel succes met masseren.