Hoofdpijn /Migraine

Het kan je dagelijks leven behoorlijk overhoop halen. Iedereen heeft wel eens een zeurende hoofdpijn van een paar uur. Maar als dit erger wordt kan dat leiden tot vermoeidheid en prikkelbaarheid. Bij een migraineaanval wil je alleen nog maar op bed liggen in een donkere, stille kamer. Echt heel vervelend.

Spanningshoofdpijn

Dit zie ik heel veel in de praktijk. Spanningshoofdpijn ontstaat doordat je spieren in je schouders en nek erg gespannen zijn. Door het verkrampen van je spieren komt er meer bloed naar boven en veroorzaakt een nare zeurende pijn. Dit kan een paar uur of een paar weken duren. Dit ontstaat meestal na een drukke werkweek, een verkeerde werkhouding of net voor je menstruatie begint.

Migraine

Bij Migraine treedt meestal een bonkende of stekende pijn aan één kant van het hoofd op die enkele uren of soms zelfs dagen kan aanhouden. Een aanval begint meestal met misselijkheid, overgeven, tintelingen voelen en flitsen zien.  Stilliggen in een donkere stille kamer is dan de enige optie.

Medische oorzaak hoofdpijn

Hoofdpijn kan veel oorzaken hebben. Daarom is het belangrijk dat je ook bij een huisarts, tandarts, of specialist laat onderzoeken. Het kan zijn dat je hoofdpijn ontstaat door bijvoorbeeld een oor-, kaak- of neusholteontsteking. Mogelijk zijn je ogen wat slecht en heb je een bril nodig. Een scheefstaande nekwervel of een bloeddruk die veel te hoog is kan een oorzaak zijn.

Wat kan ik met acupunctuur voor jou doen.

Omdat veel klachten komen door een verstoring in jouw energiebalans van je lichaam, ga ik op zoek naar de specifieke oorzaak van jouw hoofdpijn. Waar zit de pijnlijke plek, wat voor pijn is het, zeurend of stekend. Wanneer begint het, hoe vaak heb jij er last van. Emotionele druk of overspannenheid komt ook vaak voor. Tijdens een acupunctuurbehandeling bij hoofdpijn zorg ik dat het teveel aan energie die omhoogstijgt weer gaat dalen. Omdat je energiehuishouding in balans komt, verbetert de bloedcirculatie en nemen je klachten snel af. Je zal merken dat je snel rustiger wordt en je stress afneemt, in die ontspanning zal jij snel van je hoofdpijn af zijn.