Lage rugklachten

Als elke beweging pijn doet, kan het dagelijks leven behoorlijk vermoeiend en zwaar worden. Heel veel mensen hebben last van lage rugklachten. Het kan een duidelijke lichamelijke oorzaak hebben zoals een hernia, spit of ischias. Door verkeerd tillen of overbelasting van spieren, pezen of wervels.

Maar veel vaker hebben mensen last van zogenaamde aspecifieke rugklachten. Hierbij is de oorzaak vaak niet zo duidelijk. Wel zit de pijn dan in de onderrug. Sommige mensen ervaren een licht zeurende pijn en bij anderen is de pijn ondragelijk. De pijn gaat vaak gepaard met spierkrampen, stijfheid en uitstraling naar andere plaatsen.

Ik zie vaak dat er een gebrek is aan lichaamsbeweging, overgewicht of een hoge werkdruk. Ook spanningen kunnen rugklachten geven. Het kan ook zijn dat je lichaamsbouw, erfelijke factoren, orgaanproblemen of afwijkingen in de wervelkolom een rol spelen bij het ontstaan van de klachten.

Wat kan ik met Acupunctuur voor jouw lage rugklachten doen

Eerst gaan we op zoek naar de plek van jouw pijn. Hoe voelt het, staalt het misschien uit naar andere plaatsen. Het kan namelijk zijn dat je rugpijn voortkomt uit energieblokkades elders in je lichaam. Lage rugklachten kunnen vaak in verband worden gebracht met de nierenergie. Zo kan ik de pijn goed bestrijden en de spieren ontspannen maar ook de oorzaak van je klachten aanpakken.

Je hele energiehuishouding wordt weer in balans gebracht. Het grote voordeel hiervan is dat klachten als slapeloosheid door de pijn, en je vermoeidheid snel verdwijnen. Natuurlijk kijk ik samen met jou wat je zelf kan doen om fit te blijven zodat je rugklachten niet terugkomen.

Samen bepalen we voor jou een behandeling op maat.