Migraine behandeling

Janneke kwam een paar maanden geleden bij mij in de praktijk. Ze heeft last van opvliegers en extreme hoofdpijn. Ze is bijna 49 jaar en haar hormonen schommelen alle kanten op. Vaak merkt ze in de ochtend al dat haar ogen moe zijn en er begint een naar gevoel in haar hoofd te komen. Zal ze nog gaan werken of moet ze zich ziekmelden. Een stekende pijn aan een kant van haar hoofd komt opzetten. Ze is misselijk en moet overgeven.

Een Migraine aanval is er weer. Het enige dat helpt is terug naar bed, heel stil liggen in het donker en hopen dat het snel voorbij is. Deze keer duurt het zo’n 4 uur voordat het weer wat beter gaat.


Na een uitvoerig gesprek gaat ze bij mij op tafel liggen voor een acupunctuur behandeling. Ik voel haar polsen en bekijk haar tong. Dan plaats ik de zeer dunne acupunctuur naaldjes. Het bed is zacht, de warme lampen staan aan, een zacht muziekje op de achtergrond. Ze mag nu een half uurtje ontspannen, na 10 minuten zie ik dat ze in slaap is gevallen.

Een paar maanden later, een aantal behandelingen verder zijn haar opvliegers al veel minder geworden. De Migraine aanvallen zijn er ook niet meer zo vaak en zijn minder heftig.

Ze komt nu nog 1 x per maand om alles in balans te houden. Het gaat goed met Janneke.

Heb jij ook last van hoofdpijn?

Lees ook mijn blog over hoofdpijn/migraine, of maak een afspraak dan kijken we samen wat ik voor jou kan doen.